Перед початком діяльності керівники компанії детально проаналізували ситуацію на ринку, щоб орієнтуватися у потребах споживачів при вирощуванні та реалізації продукції, а також, вже на початковому етапі, почали налагоджувати торгові відносини з потенційними партнерами для реалізації майбутнього врожаю.
У квітні 2020 року, власник компанії, керуючий підприємства та головний агроном власноруч висадили перші 100 саджанців персика, що допомогло відпрацювати систему подальшої роботи садівничих бригад та зрозуміти, яка кількість працівників потрібна для закладки саду. Задіяли по 5 людей у бригаді, яка здійснювала посадку на одному ряду, а на висаджування 4 рядів знадобилося 20 працівників. Таку ж систему відпрацювали при посадці винограду, висадивши майже 14 тисяч саджанців за два дні.
Підприємству вдалося знайти надійних закордонних партнерів, у яких не лише закупили усі необхідні засоби та посадковий матеріал, а й постійно отримують кваліфіковані професійні консультації щодо вирощування придбаних рослин. У своїй роботі фермерське господарство застосовує новітні практики та передові європейські технології, які у поєднанні з інноваційним менеджментом допомагають досягати запланованих результатів.
«Ми з самого початку категорично відмовилися від використання гербіцидів та доглядаємо за саджанцями, знищуючи бур’яни механічним методом з допомогою звичайних сапок. Для обробки вищих саджанців використовуємо спеціальне обладнання. Шляхом вирощування екологічної продукції прагнемо реалізувати нашу місію турботи про природу, навколишній світ та людей на всіх етапах вирощування продукції», - ділиться Дмитро.
То ж не дивно, що на диво-сади в українському степу прагнуть помилуватися усі колеги-фермери. Саме тому керівник, заручившись підтримкою програми USAID з аграрного і сільського розвитку та проєкту “Кращі агро практики”, вже почав організовувати перші майстер-класи з вирощування рослин для колег з усіх куточків України.
Паралельно з розвитком бізнесу підприємство прагне підтримувати корисні соціальні ініціативи з метою покращення рівня життя місцевих мешканців. Так, у грудні 2020 року за сприяння «Грін Технолоджі ЛТД» у Барабой відкрився боксерський клуб, який відвідує близько 50 місцевих дітей різного віку. За короткий період тренувань, юні вихованці клубу серйозно заявили про себе на чемпіонаті Одеської області, виборовши дві срібних та одну бронзову медаль.
«Нещодавно компанія «Грін Технолоджі ЛТД» розпочала співпрацю з проєктом «Кращі Агро практики ММСП», - розповідає Дмитро, - коли я знайомився з європейськими агро господарствами, багато власників та агрономів охоче ділилися зі мною своїми знаннями і досвідом, тому вважаю за потрібне чинити так само. Ми завжди відкриті до взаємовигідного співробітництва, кооперації з сусідніми господарствами та інших спільних проєктів» .
Публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics International. Ця публікація відображає думку її авторів та не обов’язково є офіційною точкою зору USAID чи Уряду США. Докладніше про Програму USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) на:https://m.facebook.com/usaid.agro/
Власним досвідом Дмитро Остапенко, також поділився під час онлайн-мітапу «Кращі агропрактики у плодово-ягідному секторі», якій відбувся 18 січня в рамках проекту BestAgro. Наразі запис прямої трансляції доступний за посиланням: facebook
Під час онлайн заходу, власними інсайдами поділилися також:
Андрій Мараховський – фермер із Сумщини, який заснував спілку "Органічна Україна. Північ». Використовує та надає органічні технології, навчає маркетингу та допомагає розібратися в питаннях економіки. Познайомить з кращими демо-фермами Сумщини та Полтавщини, розповість і покаже власні ноу-хау.
Євгеній Лайтер – фермер, який вирощує ягоди та фундук на Київщині. Євгеній розповість про найпоширеніші помилки, які допускають фермери під час становлення свого господарства, поділиться власними ефективними практиками та із задоволенням відповість на усі ваші запитання.
Отож, на онлайн-мітапі, три практики з різних регіонів України, поділилися досвідом про те, як вирощувати персики та виноград в Україні «з нуля», наскільки важливо особисто комунікувати з постачальниками саджанців та продукції для господарства, як правильно налаштувати роботу працівників господарства, щоб вони працювали ефективніше; які основні помилки допускають фермери під час створення господарства та як їх уникнути, і ще багато-багато цікавого.
Відеозапис за посиланням: facebook
Більш детальну інформацію про проект та заходи ви можете знайти на Facebook-сторінці проекту BestAgro: facebook